Jednoduchý angreštový kompot - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jednoduchý angreštový kompot
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 47974 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
3 kg | Angrešt |
700 g | Cukr krystal |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 84g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 496,2mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Angrešt, Cukr krystal, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Jednoduchý angreštový kompot postup přípravy receptu:
1 | Angrešt očistíme, odstraníme stopky a důkladně omyjeme. Plody propícháme jehlou, rozdělíme do sklenic. Cukr rozmícháme ve vodě, krátce povaříme, necháme vychladnout, poté roztokem přelijeme angrešt. |
2 | Sklenice uzavřeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce, při teplotě 80 °C sterilujeme 20 minut. Hotový kompot necháme vychladnout a uchováme na temném místě. |
Poznámka
Uskladněné kompoty průběžně kontrolujeme.