Jednoduchý recept

Rybí filé smažené na pórku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 47977
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kg Filé rybí
15 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Pórek
100 g Strouhanka
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 421 kcal
Kilojoule 1 761kJ
7% Sacharidy 27 g
12% Tuky 9 g
14% Sodík 287 mg
199% Bílkoviny 112 g

Rybí filé smažené na pórku postup přípravy receptu:

1

Pórek omyjeme. Polovinu nakrájíme velmi jemně, polovinu rozkrájíme na kolečka. Na jemno krájený pórek smícháme s rozpuštěným máslem, vejce rozšleháme metlou v misce.

2

Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.

3

Na pánvi rozehřejeme olej, v něm krátce osmahneme kolečka pórku, potom prudce z obou stran opečeme filé. Zmírníme oheň, filé pomalu pečeme do měkka. Během pečení porce několikrát obrátíme, vždy je při obracení potřeme rozpuštěným máslem s pórkem.

4

Podáváme pokapané citronovou šťávou s vařenýni bramborami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept