Jednoduchý recept

Rizoto s kapustou a pečenými kachními prsíčky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 47980
Kategorie: Rizota

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová šťáva
10 g Houby sušené
600 g Kachní prsa
400 g Kapusta hlávková
4 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
1 špetka Tymián sušený
1 l Voda pitná
0,7 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 774 kcal
Kilojoule 3 239kJ
22% Sacharidy 78 g
18% Tuky 13 g
38% Sodík 751 mg
75% Bílkoviny 42 g

Rizoto s kapustou a pečenými kachními prsíčky postup přípravy receptu:

1

Houby namočíme na 15 minut do vlažné vody, poté slijeme, vodu zachytíme, houby pokrájíma na kousky.

2

Rýži důkladně proláchneme studenou vodou a necháme v sítu okapat.

3

Kapustu omyjeme, necháme okapat, poté rozkrájíme na úzké nudličky. Mrkev oloupeme, omyjeme a krájíme na tenká kolečka. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme na jemno.

4

V hrnci rozehřejeme olej, zpěníme na něm nakrájenu cibuli, přisypeme rýži, za stálého míchání ji 5 minut smažíme. Do hrnce přidáme česnek, nakrájené houby, tymián, zalijeme vodou z namočených hub, promícháme a povaříme 20 minut. V případě potřeby přiléváme drůbeží vývar. Když je rýže téměř měkká, vložíme do hrnce nakrájenou kapustu a mrkev, vše zalijeme zbylým vývarem a vaříme za občasného míchání dalších 5 - 10 minut. Uvařené rizoto dochutíme pepřem, solí, případně citronovou šťávou.

5

V době, kdy vaříme rýži, si připravíme kachní maso. Z prsíček odstraníme kůži, maso nakrájíme na plátky, z obou stran opepříme a osolíme. Kůži nakrájíme na kostičky, necháme na rozpálené pánvi vyškvařit, na oleji pak 5 minut z každé strany opékáme plátky masa.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept