Jednoduchý recept

Paprikové rizoto

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 47982
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 kávová lžička Citronová šťáva
1 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika žlutá
1 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
250 g Rýže loupaná
2 ks Šalotka
1 špetka Sůl
50 g Sýr Parmezán
2,5 dl Víno bílé
2 l Voda pitná
1 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 583 kcal
Kilojoule 2 440kJ
26% Sacharidy 92 g
16% Tuky 12 g
73% Sodík 1 g
31% Bílkoviny 18 g

Paprikové rizoto postup přípravy receptu:

1

Rýži propláchneme studenou vodou a necháme v sítu okapat.

2

Šalotky očistíme, na jemno nakrájíme. Česnek oloupeme a nasekáme na jemno. Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme, rozkrájíme na malé kousky, stejně krájíme i omytá rajčata. Pažitku opláchneme pod vodou a nasekáme na jemno.

3

Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, osmahneme na něm šalotky. Potom přisypeme okapanou rýži, za stálého míchání ji 5 minut smažíme. Vmícháme česnek, přilijeme víno, promícháme a 20 minut vaříme. V průběhu vaření občas zamícháme, podle potřeby přiléváme vývar. K rýži pak přimícháme nakrájené papriky, ještě 10 minut vaříme, opepříme, osolíme, případně podle chuti přidáme citronovou šťávu. Když je vše měkké, sejmeme hrnec z ohně a počkáme, až rýže vsaje zbylé tekutiny.

4

Porce na talířích posypeme nakrájenými rajčaty, pažitkou a sýrem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept