Jednoduchý recept

Kančí rizoto

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 47983
Kategorie: Rizota

Ingredience

250 g Cibule
1500 ml Hovězí vývar základní
2 g Hřebíček
1000 g Kančí kýta
4 g Kari koření
5 g Koření grilovací
100 g Olej slunečnicový
200 g Paprika červená
40 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý mletý
5 g Podravka
150 g Pórek
1000 g Rýže dušená
5 g Sůl
200 g Sýr Eidam cihla 40%

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 695 kcal
Kilojoule 2 908kJ
14% Sacharidy 51 g
38% Tuky 29 g
51% Sodík 1 g
101% Bílkoviny 57 g

Kančí rizoto postup přípravy receptu:

1

Kančí maso z kýty odblaníme, nakrájíme na menší kostičky, cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, červenou papriku bez jádřince na tenké proužky, pórek na tenká kolečka, zelenou část pórku posekáme na jemno, sýr nastrouháme.

2

V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme maso s cibulí, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením, mletým hřebíčkem, kari kořením, osmahneme, posypeme mletou paprikou, podlijeme vývarem a zvolna dusíme do měkka. Přidáme papriku, kolečka pórku, dochutíme podravkou, krátce podusíme a odstavíme. Nyní přimícháme dušenou rýži, naběračkou tvoříme na talířích kopečky, které posypeme posekaným pórkem a strouhaným sýrem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept