Kančí rizoto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí rizoto
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 47983 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
250 g | Cibule |
1500 ml | Hovězí vývar základní |
2 g | Hřebíček |
1000 g | Kančí kýta |
4 g | Kari koření |
5 g | Koření grilovací |
100 g | Olej slunečnicový |
200 g | Paprika červená |
40 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
5 g | Podravka |
150 g | Pórek |
1000 g | Rýže dušená |
5 g | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 23,3mg |
Draslík | 527,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,7mg |
Vitamín E | 8,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Hřebíček, Kari koření, Olej slunečnicový, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Rýže dušená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kančí kýta, Koření grilovací, Pepř černý mletý, Podravka, Pórek, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí rizoto postup přípravy receptu:
1 | Kančí maso z kýty odblaníme, nakrájíme na menší kostičky, cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, červenou papriku bez jádřince na tenké proužky, pórek na tenká kolečka, zelenou část pórku posekáme na jemno, sýr nastrouháme. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme maso s cibulí, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením, mletým hřebíčkem, kari kořením, osmahneme, posypeme mletou paprikou, podlijeme vývarem a zvolna dusíme do měkka. Přidáme papriku, kolečka pórku, dochutíme podravkou, krátce podusíme a odstavíme. Nyní přimícháme dušenou rýži, naběračkou tvoříme na talířích kopečky, které posypeme posekaným pórkem a strouhaným sýrem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.