Mrkvové hranolky s fenyklovým dipem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvové hranolky s fenyklovým dipem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 47984 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 kg | Mrkev kořen |
2,5 dl | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
5 dl | Voda pitná |
Dip | |
---|---|
1 ks | Fenykl čerstvý |
500 g | Jogurt bílý smetanový |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Těstíčko | |
2 špetka | Cukr krupice |
2,5 dl | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 67,6mg |
Draslík | 226,6mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 137,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 7,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná, Fenykl čerstvý, Pepř bílý, Sůl, Cukr krupice, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Jogurt bílý smetanový, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvové hranolky s fenyklovým dipem postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a omyjeme mrkev, nakrájíme ji na hranolky přibližně 1,5 x 1,5 cm. V hrnci přivedeme k varu 5 dl vody s půl lžičkou soli, vložíme mrkev a vaříme 3 minuty. Poté ji scedíme a necháme okapat. |
2 | Na dip očistíme a omyjeme fenykl. Jemně ho i s natí velmi drobně nakrájíme nebo nastrouháme. Vložíme do misky, přidáme bílý smetanový jogurt, sůl, bílý pepř a důkladně smícháme. |
3 | V misce připravíme těstíčko: mouku, cukr, sůl, vejce a mléko rozmixujeme dohladka. V pánvi rozpálíme olej, mrkev namočíme do těstíčka a smažíme do zlatova. Sítem mrkvové hranolky vybereme, necháme okapat a ihned je podáváme s fenyklovým dipem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.