Recept

Mrkvové hranolky s fenyklovým dipem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 47984
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 kg Mrkev kořen
2,5 dl Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Sůl
5 dl Voda pitná
Dip
1 ks Fenykl čerstvý
500 g Jogurt bílý smetanový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
0,5 kávová lžička Sůl
Těstíčko
2 špetka Cukr krupice
2,5 dl Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 782 kcal
Kilojoule 3 271kJ
21% Sacharidy 76 g
46% Tuky 34 g
17% Sodík 342 mg
32% Bílkoviny 18 g

Mrkvové hranolky s fenyklovým dipem postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a omyjeme mrkev, nakrájíme ji na hranolky přibližně 1,5 x 1,5 cm. V hrnci přivedeme k varu 5 dl vody s půl lžičkou soli, vložíme mrkev a vaříme 3 minuty. Poté ji scedíme a necháme okapat.

2

Na dip očistíme a omyjeme fenykl. Jemně ho i s natí velmi drobně nakrájíme nebo nastrouháme. Vložíme do misky, přidáme bílý smetanový jogurt, sůl, bílý pepř a důkladně smícháme.

3

V misce připravíme těstíčko: mouku, cukr, sůl, vejce a mléko rozmixujeme dohladka. V pánvi rozpálíme olej, mrkev namočíme do těstíčka a smažíme do zlatova. Sítem mrkvové hranolky vybereme, necháme okapat a ihned je podáváme s fenyklovým dipem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept