Jablečný dezert se sněhem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečný dezert se sněhem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 47989 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
100 g | Cukr krupice |
150 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 g | Sůl |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na náplň | |
50 g | Cukr krupice |
500 g | Jablka |
60 ml | Voda pitná |
Na sníh | |
10 g | Cukr vanilka |
2 ml | Tresť vanilková |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 207,6mg |
Draslík | 116,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Cukr krupice, Jablka, Voda pitná, Tresť vanilková, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečný dezert se sněhem postup přípravy receptu:
1 | V míse ušleháme máslo a cukr do pěny. Postupně všleháme žloutky a mouku se solí. Pokud je těsto příliš suché, přidáme lžíci vody. Těsto vypracujeme dohladka, vytvoříme kouli, zabalíme do fólie a uložíme na 15 minut do lednice. |
2 | Na pomoučněném vále rozválíme z těsta tenkou placku, kterou rozložíme na dno koláčové formy, zakryjeme pečícím papírem a zatížíme keramickými kuličkami nebo fazolemi. Necháme chvíli uležet a potom ve středně vyhřáté troubě pečeme 15 minut a necháme vychladnout. |
3 | Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájená povaříme na mírném ohni v rendlíku spolu s cukrem a vodou asi 10 minut, jablka se nesmí rozvařit, jen změknout. Zatímco chladnou ušleháme hustý sníh z bílků, postupně vmícháme vanilkový cukr a vanilkovou tresť. Z formy vysypeme zátěž a vyndáme papír, na upečený korpus navršíme jablečnou náplň. Tu pokryjeme bílkovým sněhem, uhladíme a dáme do středně vyhřáté trouby péct na 15 minut,až špičky sněhu začnou hnědnout. Podáváme teplé. |