Lososový salát s červenou řepou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lososový salát s červenou řepou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47991 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
200 g | Červená řepa sterilovaná |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
10 g | Kopr sterilovaný |
5 g | Křen strouhaný |
250 g | Losos - filety |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 ks | Okurky nakládané |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 65,0mg |
Draslík | 733,5mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa sterilovaná, Cibule, Citronová šťáva, Losos - filety, Ocet vinný, Okurky nakládané, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kopr sterilovaný, Křen strouhaný , Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lososový salát s červenou řepou postup přípravy receptu:
1 | Lososa lehce pokapeme citronovu šťávou a osolíme. |
2 | Vodu s petrželovou natí přivedeme k varu, rybu v ní 10 minut na mírném ohni vaříme. Poté lososa vyjmeme a nakrájíme nebo natrháme v míse na kousky. |
3 | Nakládanou červenou řepu slijeme, nálev zachytíme, řepu necháme v sítu okapat. Nakládanou okurku a kopr rozkrájíme na jemno. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. |
4 | Řepu, okurku, kopr a cibuli přimícháme do mísy k rybímu masu. |
5 | Šťávu z červené řepy smícháme s octem a olejem, podle chuti přidáme nastrouhaný křen, opepříme, osolíme a vmícháme k masu se zeleninou. |
Poznámka
Servírujeme studené.