Kančí roláda se slaninou a vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí roláda se slaninou a vejci
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 47993 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
600 g | Bramborová kaše |
80 g | Cibule |
60 g | Hořčice Dijonská |
1000 g | Kančí maso |
60 g | Máslo čerstvé |
80 g | Okurky nakládané |
3 g | Pepř černý mletý |
25 g | Sádlo škvařené |
150 g | Salám měkký |
20 g | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 391,6mg |
Draslík | 556,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bramborová kaše, Cibule, Kančí maso, Okurky nakládané, Sádlo škvařené, Salám měkký, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí roláda se slaninou a vejci postup přípravy receptu:
1 | Kančí maso odblaníme, rozřízneme na větší plát, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, anglickou slaninu pokrájíme na plátky, nakládané okurky také na plátky, měkký salám na drobné kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme rozklepnutá vejce, osolíme, opepříme rychle promícháme a necháme ztuhnout. Plát kančího masa potřeme pikantní hořčicí, poklademe plátky slaniny, potřeme míchanými vejci, posypeme salámem, navrch položíme kroužky cibule a plátky okurky. Maso zavineme do rolády, ovážeme provázkem, povrch masa ještě osolíme, vložíme do pekáčku, podlijeme troškou vody, přidáme lžíci sádla a pečeme do měkka. Podle potřeby podléváme vodou a roládu potíráme vypečeným tukem. |
2 | Upečenou roládu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší nebo bramborovým salátem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.