Jednoduchý recept

Smažené rybí filé s cibulovou majonézou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 47996
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 kg Filé rybí
5 polévková lžíce Majonéza
15 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Olej olivový
1 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý celý
100 g Strouhanka
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 538 kcal
Kilojoule 2 252kJ
5% Sacharidy 17 g
35% Tuky 26 g
19% Sodík 380 mg
198% Bílkoviny 111 g

Smažené rybí filé s cibulovou majonézou postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno. Pažitku opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a pokrájíme nadrobno, vejce v misce rozšleháme.

2

Smícháme v misce majonézu s polovinou rozkrájené cibule, podle chuti opepříme, osolíme.

3

Rybí filé krájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.

4

V pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm zbylou cibuli, filé prudce opečeme z obou stran. Pak oheň zmírníme a filé pomalu dopečeme do měkka. Během pečení porce alespoň dvakrát obrátíme, a vždy je při obracení potíráme máslem.

5

Podáváme posypané pažitkou s vařenými bramborami a cibulovou majonézou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept