Smažené rybí filé s cibulovou majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené rybí filé s cibulovou majonézou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47996 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kg | Filé rybí |
5 polévková lžíce | Majonéza |
15 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý celý |
100 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 127,2mg |
Draslík | 134,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 577,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Majonéza, Pažitka, Pepř černý celý, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené rybí filé s cibulovou majonézou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno. Pažitku opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a pokrájíme nadrobno, vejce v misce rozšleháme. |
2 | Smícháme v misce majonézu s polovinou rozkrájené cibule, podle chuti opepříme, osolíme. |
3 | Rybí filé krájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance. |
4 | V pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm zbylou cibuli, filé prudce opečeme z obou stran. Pak oheň zmírníme a filé pomalu dopečeme do měkka. Během pečení porce alespoň dvakrát obrátíme, a vždy je při obracení potíráme máslem. |
5 | Podáváme posypané pažitkou s vařenými bramborami a cibulovou majonézou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.