Kančí plátky s trnkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí plátky s trnkovou omáčkou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 47997 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
6 stroužek | Česnek |
30 g | Cukr krupice |
2 g | Jalovec |
1000 g | Kančí kýta |
40 g | Marmeláda rybízová |
40 g | Máslo čerstvé |
20 g | Med včelí |
60 g | Olej slunečnicový |
4 g | Pepř černý mletý |
150 ml | Pomerančová šťáva |
20 g | Solamyl |
15 g | Sůl |
200 g | Trnky |
1 g | Tymián sušený |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 8,0mg |
Draslík | 409,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 59,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Cukr krupice, Med včelí, Olej slunečnicový, Pomerančová šťáva, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Kančí kýta, Marmeláda rybízová, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Solamyl, Trnky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí plátky s trnkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Odblaněnou kančí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, česnek prolisujeme, plátky masa okořeníme mletým jalovcem, tymiánem a potřeme česnekem. Necháme uležet a zatím si připravíme omáčku. V rendlíku rozpustíme máslo, přisypeme trnky, cukr, když začne cukr karamelizovat, přilijeme pomerančovou šťávu, přidáme rybízovou marmeládu a dusíme, až trnky změknou. |
2 | Zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody, osolíme, opepříme a dochutíme medem. |
3 | V pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm uleželé plátky masa z obou stran. Maso upravíme na talíře, přelijeme trnkovou omáčkou a podáváme nejlépe s vařeným bramborem nebo rýží. |