Jednoduchý recept

Kančí maso dušené v pivě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 47998

Ingredience

100 g Chléb celozrnný žitný
250 g Cibule
700 ml Hovězí vývar základní
40 g Hořčice
2 g Jalovec
900 g Kančí kýta
2 g Kmín drcený
480 g Knedlík kynutý
20 ml Ocet vinný červený
2 g Pepř černý mletý
500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
250 g Slanina vepřová
60 g Sádlo škvařené
12 g Sůl
1 g Tymián sušený
250 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 782 kcal
Kilojoule 3 270kJ
16% Sacharidy 59 g
50% Tuky 37 g
77% Sodík 2 g
86% Bílkoviny 49 g

Kančí maso dušené v pivě postup přípravy receptu:

1

Odblaněné maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, slaninu bez kůže rozkrájíme na kostičky, kůrku tmavého chleba nastrouháme. V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme slaninu s cibulí, osmahneme, přidáme kousky masa, orestujeme, zakápneme octem, osolíme, opepříme, přidáme drcený jalovec, tymián, kmín, podlijeme vývarem a dusíme, dokud se vývar zcela nevydusí. Nyní podlijeme černým pivem, přidáme hořčici, strouhanou zeleninu, zahustíme strouhanou kůrkou a dodusíme.

2

Pokrm upravíme na talíře a podáváme s houskovým knedlíkem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept