Kančí maso dušené v pivě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí maso dušené v pivě
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 47998 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Chléb celozrnný žitný |
250 g | Cibule |
40 g | Hořčice |
700 ml | Hovězí vývar základní |
2 g | Jalovec |
900 g | Kančí kýta |
2 g | Kmín drcený |
480 g | Knedlík kynutý |
20 ml | Ocet vinný červený |
2 g | Pepř černý mletý |
500 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
60 g | Sádlo škvařené |
250 g | Slanina vepřová |
12 g | Sůl |
1 g | Tymián sušený |
250 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 54,0mg |
Draslík | 264,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 31,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný žitný, Cibule, Hovězí vývar základní, Kmín drcený, Ocet vinný červený, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Jalovec, Kančí kýta, Knedlík kynutý, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí maso dušené v pivě postup přípravy receptu:
1 | Odblaněné maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, slaninu bez kůže rozkrájíme na kostičky, kůrku tmavého chleba nastrouháme. |
2 | V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme slaninu s cibulí, osmahneme, přidáme kousky masa, orestujeme, zakápneme octem, osolíme, opepříme, přidáme drcený jalovec, tymián, kmín, podlijeme vývarem a dusíme, dokud se vývar zcela nevydusí. Nyní podlijeme černým pivem, přidáme hořčici, strouhanou zeleninu, zahustíme strouhanou kůrkou a dodusíme. |
3 | Pokrm upravíme na talíře a podáváme s houskovým knedlíkem. |