Jednoduchý recept

Okurková polévka z Dolního Saska

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 47999
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

3 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
1 ks Cibule
1 špetka Cukr krupice
1 hrst Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 ks Okurka salátová
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
0,5 l Vývar zeleninový
2 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 434 kcal
Kilojoule 1 816kJ
12% Sacharidy 42 g
35% Tuky 26 g
50% Sodík 997 mg
17% Bílkoviny 10 g

Okurková polévka z Dolního Saska postup přípravy receptu:

1

Okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Kopr opláchneme pod vodou a otrháme z něj jemné snítky. Cibuli oloupeme, nasekáme na jemno. V misce rozšleháme žloutek se zakysanou smetanou.

2

V hrnci rozehřejeme máslo, krátce na něm podusíme pokrájenou cibuli, pak zaprášíme moukou a za stálého míchání osmažíme. Přilijeme vývar, přidáme rozkrájenou okurku, 5 minut vaříme. Hhrnec odstavíme a necháme 10 minut chladnout.

3

Ochlazenou polévku ochutíme cukrem, pepřem, solí, přimícháme žloutek se smetanou a kopr, polévku krátce prohřejeme na ohni.

4

Krutony: bílý chléb nakrájíme na kostičky, za stálého obracení je osmažíme v pánvi na rozpáleném oleji.

5

Polévku nalijeme do misek a podáváme s chlebovými krutony.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept