Jednoduchý recept

Pečené rybí filé s citronovou majonézou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 48003
Kategorie: Brambory

Ingredience

2 kávová lžička Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
1 kg Filé rybí
15 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej olivový jedlý
1 hrst Pažitka
100 g Strouhanka
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 372 kcal
Kilojoule 1 558kJ
4% Sacharidy 15 g
11% Tuky 8 g
14% Sodík 270 mg
197% Bílkoviny 111 g

Pečené rybí filé s citronovou majonézou postup přípravy receptu:

1

V misce smícháme majonézu a lžičku citronové šťávy, dochutíme cukrem, solí. Trochu citronové šťávy smícháme i s rozpuštěným máslem, pažitku opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat, nakrájíme nadrobno. Vejce v misce rozšleháme.

2

Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.

3

V pánvi rozehřejeme olej, filé na něm prudce opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopékáme do měkka. Během pečení porce několikrát obrátíme, při obracení je potřeme citronovým máslem.

4

Podáváme s vařenými bramborami a citronovou majonézou, posypané pažitkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept