Jednoduchý recept

Kančí plátky v pivě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 48004

Ingredience

1 g Bobkový list
300 g Chléb konzumní
400 g Cibule
2 g Jalovec
30 g Jíška hotová tmavá
1000 g Kančí kýta
2 g Nové koření celé
30 ml Ocet vinný
20 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý mletý
500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
150 g Sádlo škvařené
12 g Sůl
800 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 703 kcal
Kilojoule 2 941kJ
11% Sacharidy 41 g
50% Tuky 38 g
63% Sodík 1 g
83% Bílkoviny 47 g

Kančí plátky v pivě postup přípravy receptu:

1

Kančí maso z kýty odblaníme, nakrájíme na plátky, polovinu cibule pokrájíme nadrobno, polovinu na kolečka a rozebereme na kroužky. V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme drobnou cibuli, zpěníme, přiložíme plátky masa a osmahneme z obou stran. Osolíme, opepříme, okořeníme drceným jalovcem, novým kořením, bobkovým listem, kmínem, podlijeme vývarem, octem a za občasného podlévání dusíme téměř do měkka. Necháme šťávu vydusit na tuk, posypeme mletou paprikou, orestujeme, podlijeme pivem, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme.

2

Plátky masa upravíme na talíře i s pivní omáčkou, ozdobíme kroužky cibule, podáváme s chlebem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept