Kančí plátky v pivě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí plátky v pivě
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 48004 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
300 g | Chléb konzumní |
400 g | Cibule |
2 g | Jalovec |
30 g | Jíška hotová tmavá |
1000 g | Kančí kýta |
2 g | Nové koření celé |
30 ml | Ocet vinný |
20 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
500 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
150 g | Sádlo škvařené |
12 g | Sůl |
800 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 30,9mg |
Draslík | 723,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Nové koření celé, Ocet vinný, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Jalovec, Jíška hotová tmavá, Kančí kýta, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí plátky v pivě postup přípravy receptu:
1 | Kančí maso z kýty odblaníme, nakrájíme na plátky, polovinu cibule pokrájíme nadrobno, polovinu na kolečka a rozebereme na kroužky. |
2 | V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme drobnou cibuli, zpěníme, přiložíme plátky masa a osmahneme z obou stran. Osolíme, opepříme, okořeníme drceným jalovcem, novým kořením, bobkovým listem, kmínem, podlijeme vývarem, octem a za občasného podlévání dusíme téměř do měkka. Necháme šťávu vydusit na tuk, posypeme mletou paprikou, orestujeme, podlijeme pivem, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme. |
3 | Plátky masa upravíme na talíře i s pivní omáčkou, ozdobíme kroužky cibule, podáváme s chlebem. |