Kančí maso s játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí maso s játry
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 48008 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Chléb celozrnný žitný |
1000 g | Cibule |
400 g | Kančí játra |
600 g | Kančí kýta |
3 g | Pepř černý mletý |
100 g | Sádlo škvařené |
10 g | Sůl |
300 g | Vepřový bok uzený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 39,7mg |
Draslík | 520,8mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 6,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný žitný, Cibule, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kančí játra, Kančí kýta, Pepř černý mletý, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí maso s játry postup přípravy receptu:
1 | Odblaněné kančí maso a odblaněná játra nakrájíme na větší kousky, uzený bůček na kostičky, cibuli nadrobno. |
2 | V hlubší pánvi rozpustíme sádlo, přisypeme bůček a rozškvaříme na škvarky. Přidáme maso s játry, orestujeme, všechno přendáme do pekáčku, vložíme do trouby, osolíme, opepříme, zakryjeme alobalem a pečeme zvolna půl hodiny. |
3 | Pekáček odkryjeme, přisypeme cibuli, promícháme a dopečeme. Pokud možno nepodléváme. |
4 | Pokrm rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým chlebem. |