Jednoduchý recept

Kančí pečeně přírodní

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 48012

Ingredience

1 g Bobkový list
600 g Brambory vařené
3 g Jalovec
900 g Kančí kýta
2 g Nové koření celé
2 g Pepř černý mletý
200 g Slanina vepřová
40 g Sádlo škvařené
12 g Sůl
2 dl Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 489 kcal
Kilojoule 2 048kJ
6% Sacharidy 22 g
36% Tuky 27 g
65% Sodík 1 g
68% Bílkoviny 38 g

Kančí pečeně přírodní postup přípravy receptu:

1

Kančí maso z kýty odblaníme, nakrájíme na plátky, slaninu bez kůže na tenké plátky, česnek prolisujeme. Do pekáčku vlijeme rozehřáté sádlo, dno vysteleme plátky slaniny, posypeme česnekem, na něj vyskládáme plátky masa, osolíme, opepříme, okořeníme novým kořením, jalovcem, bobkovým listem. Podlijeme troškou vody, zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem, vložíme do trouby a pečeme téměř do měkka. Pekáček odkryjeme, podle potřeby podlijeme, dopečeme odkryté. Podléváme minimálně, aby v pekáčku zůstala jen přírodní vypečená šťáva.

2

Plátky masa upravíme na talíře a podáváme s vařeným bramborem nebo s chlebem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept