Kančí pečeně přírodní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí pečeně přírodní
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 48012 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
600 g | Brambory vařené |
3 stroužek | Česnek |
3 g | Jalovec |
900 g | Kančí kýta |
2 g | Nové koření celé |
2 g | Pepř černý mletý |
40 g | Sádlo škvařené |
200 g | Slanina vepřová |
12 g | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 29,1mg |
Draslík | 417,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory vařené, Česnek, Nové koření celé, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Kančí kýta, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí pečeně přírodní postup přípravy receptu:
1 | Kančí maso z kýty odblaníme, nakrájíme na plátky, slaninu bez kůže na tenké plátky, česnek prolisujeme. Do pekáčku vlijeme rozehřáté sádlo, dno vysteleme plátky slaniny, posypeme česnekem, na něj vyskládáme plátky masa, osolíme, opepříme, okořeníme novým kořením, jalovcem, bobkovým listem. Podlijeme troškou vody, zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem, vložíme do trouby a pečeme téměř do měkka. Pekáček odkryjeme, podle potřeby podlijeme, dopečeme odkryté. Podléváme minimálně, aby v pekáčku zůstala jen přírodní vypečená šťáva. |
2 | Plátky masa upravíme na talíře a podáváme s vařeným bramborem nebo s chlebem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.