Kančí maso s křenovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí maso s křenovou omáčkou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 48013 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Cibule |
30 ml | Citronová šťáva |
30 g | Cukr krupice |
1000 g | Kančí maso |
480 g | Knedlík kynutý |
100 g | Křen |
50 g | Mandle plátky |
150 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Masox |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 g | Nové koření celé |
2 g | Pepř černý celý |
100 g | Pórek |
150 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
8 g | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
1500 ml | Voda pitná |
300 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 66,8mg |
Draslík | 133,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 16,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Kančí maso, Křen, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Knedlík kynutý, Mandle plátky, Máslo čerstvé, Masox, Mouka pšeničná hladká T 650, Pórek, Smetana 16% (pochoutková), Šunka dušená, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí maso s křenovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Odblaněné kančí maso nakrájíme na větší kousky, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, pórek pokrájíme na tenká kolečka, cibuli nadrobno, šunku na kostičky, křen nastrouháme. |
2 | Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu. Osolíme, přisypeme kořenovou zeleninu, cibuli, pórek, přidáme kousky masa, přihodíme kostku Masoxu, nové koření, celý pepř a vaříme zvolna do měkka. |
3 | Mezitím na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme kostičky šunky, osmahneme, zasypeme moukou, krátce orestujeme, opatrně přilijeme do hrnce. Když bude maso měkké a omáčka správně hustá, zakápneme ji citronovou šťávou, dochutíme cukrem, přimícháme strouhaný křen, mandlové lupínky, zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme. |
4 | Omáčku s masem rozdělíme na talíře, podáváme s houskovým knedlíkem. |