Kančí plátky s brusinkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí plátky s brusinkovou omáčkou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 48014 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
60 g | Cibule |
40 g | Citrony |
15 g | Hořčice |
2 g | Jalovec |
30 g | Jíška hotová tmavá |
1000 g | Kančí kýta |
480 g | Knedlík kynutý |
100 g | Kompot brusinkový |
10 g | Křen |
150 g | Marmeláda rybízová |
2 g | Nové koření celé |
100 g | Pomeranče |
100 g | Sádlo škvařené |
12 g | Sůl |
200 ml | Víno červené |
200 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 32,2mg |
Draslík | 111,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 59,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citrony, Křen, Nové koření celé, Pomeranče, Sádlo škvařené, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Jalovec, Jíška hotová tmavá, Kančí kýta, Knedlík kynutý, Kompot brusinkový, Marmeláda rybízová, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí plátky s brusinkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Kančí kýtu nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, oloupaný citron a pomeranč nakrájíme na kostičky, křen nastrouháme. |
2 | V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli s kořenovou zeleninou, osmahneme, přidáme citron, promícháme a nyní přiložíme plátky masa, osolíme, opepříme, krátce orestujeme, podlijeme troškou vody, okořeníme novým kořením, jalovcem, bobkovým listem, hrnec zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou. Maso vyjmeme, do šťávy přilijeme vodu, zahustíme tmavou jíškou, přidáme rybízovou marmeládu, scezené brusinky, pomeranč, křen, hořčici, krátce povaříme, přilijeme červené víno, promícháme a odstavíme. |
3 | Jako příloha jsou vhodné houskové knedlíky. |
Poznámka
1