Jednoduchý recept

Kančí kýta pečená s ananasem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 48015

Ingredience

600 g Bramborový knedlík
1000 g Kančí kýta
200 g Kompot ananasový
2 g Pepř černý mletý
150 g Slanina vepřová
25 g Sádlo škvařené
10 g Sůl
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 558 kcal
Kilojoule 2 335kJ
13% Sacharidy 45 g
29% Tuky 22 g
43% Sodík 856 mg
78% Bílkoviny 44 g

Kančí kýta pečená s ananasem postup přípravy receptu:

1

Kančí kýtu vcelku odblaníme, slaninu nakrájíme na klínky a maso slaninou prošpikujeme. Povrch masa potřeme prolisovaným česnekem, vložíme do pekáčku, přidáme 1 lžíci sádla, podlijeme troškou vody, osolíme, opepříme, pekáček vložíme do trouby a pečeme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou a maso poléváme vypečeným tukem. Přibližně po půl hodině přidáme kostičky ananasu z kompotu i s trochou šťávy a dopečeme. Maso nakrájíme na plátky a na talířích přelijeme výpekem z pekáčku. Jako příloha jsou vhodné bramborové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept