Kančí kýta pečená s ananasem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí kýta pečená s ananasem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 48015 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Bramborový knedlík |
4 stroužek | Česnek |
1000 g | Kančí kýta |
200 g | Kompot ananasový |
2 g | Pepř černý mletý |
25 g | Sádlo škvařené |
150 g | Slanina vepřová |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 21,0mg |
Draslík | 105,0mg |
Vláknina | 850,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kompot ananasový, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bramborový knedlík, Kančí kýta, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí kýta pečená s ananasem postup přípravy receptu:
1 | Kančí kýtu vcelku odblaníme, slaninu nakrájíme na klínky a maso slaninou prošpikujeme. Povrch masa potřeme prolisovaným česnekem, vložíme do pekáčku, přidáme 1 lžíci sádla, podlijeme troškou vody, osolíme, opepříme, pekáček vložíme do trouby a pečeme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou a maso poléváme vypečeným tukem. Přibližně po půl hodině přidáme kostičky ananasu z kompotu i s trochou šťávy a dopečeme. Maso nakrájíme na plátky a na talířích přelijeme výpekem z pekáčku. Jako příloha jsou vhodné bramborové knedlíky. |