Kančí plátky zapečené se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí plátky zapečené se zelím
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 48016 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory pečené |
300 g | Houby čerstvé |
300 g | Jablka |
1000 g | Kančí kýta |
2 g | Kmín drcený |
2 g | Pepř černý mletý |
30 g | Sádlo škvařené |
10 g | Sůl |
1000 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 4,9mg |
Draslík | 871,5mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory pečené, Jablka, Kmín drcený, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Kančí kýta, Pepř černý mletý, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí plátky zapečené se zelím postup přípravy receptu:
1 | Kančí kýtu odblaníme, nakrájíme na plátky, kysané zelí scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat, houby nakrájíme na plátky, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nastrouháme nahrubo. Houby s jablky promícháme se zelím. Pekáček vymažeme sádlem, na dno nasypeme polovinu zelné směsi, na ni vyskládáme plátky masa, osolíme, opepříme, okmínujeme a zakryjeme druhou polovinou zelné směsi. Pekáček vložíme do trouby a pečeme doměkka. Pokud možno nepodléváme. Maso i zelí pustí dostatek šťávy. |
2 | Pokrm rozdělíme na talíře a doplníme pečeným bramborem. |