Jednoduchý recept

Kančí pečeně se zelím a klobásou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 48018

Ingredience

1 g Bobkový list
600 g Brambory vařené
3 g Cukr krupice
2 g Jalovec
1000 g Kančí kýta
300 g Klobása uzená
60 g Máslo čerstvé
20 ml Ocet vinný
2 g Pepř černý mletý
30 g Sádlo škvařené
10 g Sůl
200 ml Víno bílé
700 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 567 kcal
Kilojoule 2 374kJ
8% Sacharidy 30 g
33% Tuky 25 g
45% Sodík 890 mg
85% Bílkoviny 48 g

Kančí pečeně se zelím a klobásou postup přípravy receptu:

1

Kančí maso z kýty odblaníme, potřeme rozpuštěným máslem, vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme, posypeme drceným jalovcem, vložíme do trouby a pečeme za občasného podlévání vodou doměkka.

2

Mezitím v rendlíku rozpustíme sádlo, klobásu nakrájíme na kolečka, osmahneme na sádle, podlijeme bílým vínem, přidáme scezené zelí ze sklenice, okořeníme bobkovým listem, zakryjeme pokličkou a dusíme asi 20 minut. Rendlík odkryjeme, vyndáme bobkový list, zelí i s klobásou přidáme k masu a dopečeme. Podle chuti dosolíme, okyselíme octem nebo dosladíme.

3

Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, upravíme na talíře doplníme zelím s klobásou a podáváme. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept