Jednoduchý recept

Kančí plátky s hříbky na smetaně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 48019

Ingredience

100 g Anglická slanina
480 g Bramborový knedlík
100 g Cibule
200 g Houby nakládané
30 g Jíška instantní
1000 g Kančí kýta
100 g Máslo čerstvé
10 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý mletý
30 g Protlak rajčatový
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
40 g Sádlo škvařené
10 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 761 kcal
Kilojoule 3 185kJ
11% Sacharidy 39 g
63% Tuky 47 g
46% Sodík 930 mg
78% Bílkoviny 44 g

Kančí plátky s hříbky na smetaně postup přípravy receptu:

1

Kančí kýtu odblaníme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, nakládané hříbky scedíme a nakrájíme na plátky. V pánvi roztavíme sádlo, přiložíme plátky masa a zprudka osmahneme z obou stran. V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, osmažíme dorůžova, přidáme slaninu, orestujeme, přimícháme rajčatový protlak, posypeme mletou paprikou, přidáme plátky masa, podlijeme troškou vody a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu zjemníme smetanou, přimícháme hříbky, provaříme, zahustíme jíškou, promícháme, krátce podusíme a odstavíme.

2

Maso upravíme na talíře, doplníme bramborovým knedlíkem a přelijeme smetanovou omáčkou s hříbky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept