Recept

Orientální kuře s velkými krevetami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 48021
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

4 ks Bageta
1 kávová lžička Čínské koření
1 kávová lžička Citronová šťáva
16 ks Krevety tygří - loupané
1200 g Kuře
75 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Muškátový oříšek
8 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 kávová lžička Pepř černý mletý
100 ml Salátový dresink
2 polévková lžíce Sezam - semena
1 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 polévková lžíce Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Zelí čínské
Dresink s medem a sójovou omáčkou podle Ramsaye [47710]
2,5 g Hořčice v prášku
25 g Med včelí
5 ml Ocet Sherry
25 ml Olej rostlinný
12,5 ml Olej sezamový
25 ml Omáčka sójová

Nutriční hodnoty jedné porce

232% Kalorie 4,581 kcal
Kilojoule 19 167kJ
80% Sacharidy 287 g
218% Tuky 163 g
269% Sodík 5 g
1804% Bílkoviny 1,015 g

Orientální kuře s velkými krevetami postup přípravy receptu:

1

Vyloupeme 16 syrových velkých královských krevet, rozehřejeme máslo a nastrouháme muškátový oříšek. Vezmeme 4 kuřátka po 500-600 g, na pánvi s rozehřátým olejem je dozlatova opečeme, osolíme a opepříme. Potom je dáme do pekáče a přelité rozpuštěným máslem pečeme v troubě předehřáté na 190°C 15-20 minut. Z částečně vychladlých pečených kuřátek odřízneme prsa a stehna, prsa ponecháme vcelku, stehna v kloubu rozdělíme.

2

Vezmeme 8 malých baby hlávek čínského zelí (nebo 4 normální, rozpůlené podél) na pánvi se 2 lžícemi oleje rychle opečeme, pokapeme sójovou omáčkou a trochou dresinku se sójovou omáčkou a medem.

3

Polovinu krevet obalíme ve směsi soli a čínského koření pěti vůní (můžeme použít i kari koření). Druhou polovinu krevet dohladka rozmixujeme, přidáme bílek se špetkou soli a mixujeme znovu. Nakonec přilijeme smetanu, citronovou šťávu, přidáme muškátový oříšek, vše ještě spolu krátce rozmixujeme a hotovou pastu uložíme na 10 minut do chladničky ztuhnout. Našikmo pokrájíme 4 malé bagetky , plátky z jedné strany natřeme krevetovou pastou a obalíme je v sezamu. Krevetové toasty pak na pánvi s rozehřátými 2 lžícemi oleje opečeme. Nejprve opékáme potřenou stranou dolů, když začne sezam tmavnout, otočíme je a opečeme z druhé strany.

4

V koření a soli obalené celé krevety osmažíme po obou stranách, celkem 4-5 minut, v malém množství oleje.

5

Kousky kuřete promícháme s krevetami a čínským zelím a směs spolu s toasty rozdělíme na talíře. Servírujeme pokapané dresinkem.

6

7

Dresink s medem a sójovou omáčkou podle Ramsaye [47710]:

8

V misce se zaobleným dnem zahřejeme ve vodní lázni med. Po odstavení za stálého šlehání přidáme práškovou anglickou hořčici, sójovou omáčku, sherry ocet, sezamový olej a nakonec olej rostlinný. Směs šleháme tak dlouho, až vznikne hladká hmota, která má konzistenci mezi vinaigrettou a majonézou.

9

Hotový dresink přelijeme do skleněné dobře uzavíratelné nádoby, ve které vydrží ve spíži téměř neomezenou dobu. Před použitím vždy řádně protřepeme.

10

Tento dresink je výtečný ke kuřeti a lze jej použít i jako marinádu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept