Recept

Pikantní smažený ovčí sýr

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 22 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 48025
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Citrony
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej chilli
3 polévková lžíce Olej olivový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 ks Salát římský
0,5 kávová lžička Sůl
500 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 555 kcal
Kilojoule 2 320kJ
3% Sacharidy 11 g
55% Tuky 41 g
5% Sodík 102 mg
62% Bílkoviny 35 g

Pikantní smažený ovčí sýr postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme hladkou mouku, sůl, čerstvě pomletý pepř 4 barev a směs promícháme. Ovčí tvrdý sýr nakrájíme na plátky silné asi 2 cm. Obalíme je v připravené mouce. Omyjeme salát, vodu setřepeme a listy osušíme. Omytý a osušený citron nakrájíme na osminky.

2

V pánvi si rozpálíme olivový olej s chilli olejem a plátky sýru osmažíme z obou stran dozlatova. Poté je vyjmeme a na papírové utěrce necháme okapat. Servírujeme na talíři ozdobené listy salátu s plátky citrónu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept