Angreštový rosol s medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Angreštový rosol s medem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 48030 |
Kategorie: | Želé |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
14% Kalorie 272 kcal
Kilojoule 1 138kJ
20% Sacharidy 72 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 5 mg
2% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 237,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Angrešt, Med včelí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Angreštový rosol s medem postup přípravy receptu:
1 | Použijeme nezralý angrešt. Plody očistíme, odstraníme stopky a okvětí a nasypeme do kastrolu. Zalijeme vodou a povaříme do změknutí. Poté obsah propasírujeme přes síto, vmícháme med a dále vaříme, až je směs dostatečně hustá. Mezitím neustále sbíráme pěnu z povrchu. |
2 | Rosol rozdělíme do sklenic, po vychladnutí uzavřeme a uchováme na temném místě. |