Jednoduchý recept

Vařený angreštový sirup

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 48031

Ingredience

1 kg Angrešt
15 g Citronová šťáva
1,5 kg Cukr krystal

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 312 kcal
Kilojoule 1 307kJ
22% Sacharidy 80 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 1 mg
1% Bílkoviny 0 g

Vařený angreštový sirup postup přípravy receptu:

1

Plody angreštu očistíme, odstraníme stopky a omyjeme. Rozmačkáme a prolisujeme. Necháme odstát, dokud se neusadí kal. Čistou šťávu přecedíme přes plátno nebo ji stáčíme gumovou hadičkou a přelijeme do kastrolu.

2

Na silném ohni přivedeme k varu a za stálého míchání přisypeme cukr. Jakmile se rozpustí, přidáme kyselinu citronovou. Pěnu z povrchu sebereme a šťávu přivedeme opět k varu. Velmi krátce povaříme.

3

Horký sirup rozdělíme do vyhřátých sklenic a uzavřeme. Uchováme na chladném a temném místě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept