Džem z čerstvých bezinek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Džem z čerstvých bezinek
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 48032 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 kg | Bezinky |
400 g | Cukr krystal |
1 balení | Petol |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 140,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 300,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bezinky, Cukr krystal, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petol nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Džem z čerstvých bezinek postup přípravy receptu:
1 | Bezinky omyjeme, odstraníme stopky, nasypeme do kastrolu a zalijeme vodou. Povaříme a poté vymačkáme v plátýnku. Můžeme také syrové dát do lisu na ovoce, kde je rozemeleme. |
2 | Šťávu svaříme na polovinu množství, přisypeme cukr a za občasného míchání vaříme dál, až je směs hustá jako med. Na závěr vmícháme petol a odstavíme. |
3 | Horký džem rozdělíme do malých skleniček, uzavřeme a uchováme na chladném a temném místě. |