Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 48033

Ingredience

2 ks Badyán
10 ks Cibulka jarní
6 ks Kachní stehna
4 polévková lžíce Kečup
1,5 polévková lžíce Koriandr čerstvý
3 polévková lžíce Olej olivový
4 polévková lžíce Potočnice
100 ml Salátový dresink
2 polévková lžíce Sezam - semena
20 g Sójové výhonky
20 g Zázvor celý
4 stroužek Česnek
0,5 ks Ředkev bílá
Dresink s medem a sójovou omáčkou podle Ramsaye [47710]
2,5 g Hořčice v prášku
25 g Med včelí
5 ml Ocet Sherry
25 ml Olej rostlinný
12,5 ml Olej sezamový
25 ml Omáčka sójová

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 895 kcal
Kilojoule 3 746kJ
6% Sacharidy 20 g
69% Tuky 51 g
22% Sodík 447 mg
151% Bílkoviny 85 g

Křupavý kachní salát postup přípravy receptu:

1

Očistíme kachní stehna, nahrubo nakrájíme čerstvý zázvor a ze svazečku čerstvého koriandru otrháme lístky od stonků. Dále na široké proužky pokrájíme 1/2 oloupané bílé ředkve, na kousky 1 svazek jarních cibulek a nadrobno 2 svazky potočnice.

2

Kachní stehna vložíme do velkého hrnce, přidáme neloupané stroužky česneku, badyán, posekaný zázvor a koriandrové stonky, zalijeme studenou vodou a uvedeme do varu. Na zmírněném ohni vaříme doměkka asi 45 minut. Vyjmeme kachní stehna, necháme je vychladnout, vykostíme je a zbavíme kůže a tuku. Maso pokrájíme na špalíčky silné asi 1 cm.

3

V misce připravíme omáčku smíchámím 100 ml dresinku s medem a sójovou omáčkou (salátový dresink) se 4 lžícemi kečupu, dále si opražíme 2 lžíce sezamu.

4

Ve velké pánvi se zabroušeným dnem rozehřejeme olej a dokřupava na něm osmažíme kachní špalíčky, které ihned po osmažení obalíme v omáčce. Ve velké míse promícháme kachní špalíčky s pokrájenou ředkví, koriandrovými lístky, potočnicí, cibulkou a sójovými výhonky.

5

Salát rozdělíme na misky a servírujeme posypané opraženým sezamem.

6

7

Dresink s medem a sójovou omáčkou podle Ramsaye [47710]:

8

V misce se zaobleným dnem zahřejeme ve vodní lázni med. Po odstavení za stálého šlehání přidáme práškovou anglickou hořčici, sójovou omáčku, sherry ocet, sezamový olej a nakonec olej rostlinný. Směs šleháme tak dlouho, až vznikne hladká hmota, která má konzistenci mezi vinaigrettem a majonézou.

9

Hotový dresink přelijeme do skleněné dobře uzavíratelné nádoby, ve které vydrží ve spíži téměř neomezenou dobu. Před použitím vždy řádně protřepeme.

10

Tento dresink je výtečný ke kuřeti a lze jej použít i jako marinádu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept