Křupavý kachní salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křupavý kachní salát
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 48033 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Badyán |
4 stroužek | Česnek |
10 ks | Cibulka jarní |
6 ks | Kachní stehna |
4 polévková lžíce | Kečup |
1,5 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Potočnice |
0,5 ks | Ředkev bílá |
100 ml | Salátový dresink |
2 polévková lžíce | Sezam - semena |
20 g | Sójové výhonky |
20 g | Zázvor celý |
Dresink s medem a sójovou omáčkou podle Ramsaye [47710] | |
---|---|
2,5 g | Hořčice v prášku |
25 g | Med včelí |
5 ml | Ocet Sherry |
25 ml | Olej rostlinný |
12,5 ml | Olej sezamový |
25 ml | Omáčka sójová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 342,0mg |
Draslík | 296,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Koriandr čerstvý, Potočnice, Ředkev bílá, Sezam - semena, Sójové výhonky, Zázvor celý, Med včelí, Olej rostlinný, Olej sezamový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Kachní stehna, Kečup, Olej olivový, Salátový dresink, Hořčice v prášku, Ocet Sherry, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křupavý kachní salát postup přípravy receptu:
1 | Očistíme kachní stehna, nahrubo nakrájíme čerstvý zázvor a ze svazečku čerstvého koriandru otrháme lístky od stonků. Dále na široké proužky pokrájíme 1/2 oloupané bílé ředkve, na kousky 1 svazek jarních cibulek a nadrobno 2 svazky potočnice. |
2 | Kachní stehna vložíme do velkého hrnce, přidáme neloupané stroužky česneku, badyán, posekaný zázvor a koriandrové stonky, zalijeme studenou vodou a uvedeme do varu. Na zmírněném ohni vaříme doměkka asi 45 minut. Vyjmeme kachní stehna, necháme je vychladnout, vykostíme je a zbavíme kůže a tuku. Maso pokrájíme na špalíčky silné asi 1 cm. |
3 | V misce připravíme omáčku smíchámím 100 ml dresinku s medem a sójovou omáčkou (salátový dresink) se 4 lžícemi kečupu, dále si opražíme 2 lžíce sezamu. |
4 | Ve velké pánvi se zabroušeným dnem rozehřejeme olej a dokřupava na něm osmažíme kachní špalíčky, které ihned po osmažení obalíme v omáčce. Ve velké míse promícháme kachní špalíčky s pokrájenou ředkví, koriandrovými lístky, potočnicí, cibulkou a sójovými výhonky. |
5 | Salát rozdělíme na misky a servírujeme posypané opraženým sezamem. |
6 |
|
7 | Dresink s medem a sójovou omáčkou podle Ramsaye [47710]: |
8 | V misce se zaobleným dnem zahřejeme ve vodní lázni med. Po odstavení za stálého šlehání přidáme práškovou anglickou hořčici, sójovou omáčku, sherry ocet, sezamový olej a nakonec olej rostlinný. Směs šleháme tak dlouho, až vznikne hladká hmota, která má konzistenci mezi vinaigrettem a majonézou. |
9 | Hotový dresink přelijeme do skleněné dobře uzavíratelné nádoby, ve které vydrží ve spíži téměř neomezenou dobu. Před použitím vždy řádně protřepeme. |
10 | Tento dresink je výtečný ke kuřeti a lze jej použít i jako marinádu. |