Recept

Salát z marinované grilované zeleniny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 48035
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 polévková lžíce Balsamico ocet
2 stroužek Česnek
0,5 kg Chřest bílý
2 ks Cibule
2 ks Cuketa
2 ks Fenykl sladký - hlíza
0,5 kávová lžička Koriandr čerstvý
1 ks Lilek
2 ks Paprika červená
2 kávová lžička Sůl
Olivový olej ochucený citronem a bazalkou podle Ramsaye [47716]
60 polévková lžíce Bazalka
0,6 ks Citrony
150 ml Olej olivový

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 430 kcal
Kilojoule 1 799kJ
6% Sacharidy 21 g
52% Tuky 39 g
20% Sodík 409 mg
12% Bílkoviny 7 g

Salát z marinované grilované zeleniny postup přípravy receptu:

1

Velké cukety a malý lilek nakrájíme na 1 cm velké plátky, papriky oloupeme a pokrájíme na čtvrtky, mírně rozdrtíme oloupaný česnek a na čtvrtky pokrájíme velké fenykly a oloupané středně velké červené cibule. Krátce povaříme svazek chřestu, který ihned prudce ochladíme pod tekoucí vodou.

2

Všechnu zeleninu téměř doměkka opečeme na grilu a dáme do hluboké orka

3

mísy. Ještě horkou směs posypeme česnekem, pokapeme 150 ml olivového oleje ochuceného citronem a bazalkou podle Ramsaye a balzamikovým octem. Směs promícháme tak, aby všechny součásti byly obaleny olejem, posypeme solí s mletým koriandrem a přikryté potravinářskou fólií necháme asi 1 hodinu marinovat.

4

Servírujeme zastudena jako salát, nebo zatepla jako přílohu k hovězímu nebo jehněčímu masu.

5

6

Olivový olej ochucený citronem a bazalkou podle Ramsaye [47716]:

7

Důkladně omyjeme 2 citrony a v dlouhých tenkých proužcích z nich oloupeme kůru. Oloupané citrony uložíme do chladničky pro jiné použití.

8

Do rendlíku vlijeme olivový olej, přidáme citronovou kůru, vše spolu mírně prohřejeme, potom přidáme 2 svazky čerstvé bazalky a odstavíme. Přelijeme do vhodné nádoby, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme 24 hodin louhovat.

9

Odstraníme bazalku, olej i s citronovou kůrou přelijeme do těsně uzavíratelné sklenice a uložíme do chladu. V chladničce vydrží 3-4 dny.

10

Ochucený olej můžeme použít téměř na jakoukoliv salátovou zálivku, výborný je v kombinaci s rybami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept