Jednoduchý recept

Kuřecí prsa s dvěma omáčkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 48039
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kávová lžička Hořčice
2 polévková lžíce Křenová pasta - Krenex
800 g Kuřecí prsa
1 polévková lžíce Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej olivový
1 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
100 g Smetana 12% (konzumní)
2 ks Vejce slepičí
2 dl Víno bílé
4 dl Vývar drůbeží
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 591 kcal
Kilojoule 2 473kJ
2% Sacharidy 7 g
34% Tuky 25 g
31% Sodík 619 mg
88% Bílkoviny 50 g

Kuřecí prsa s dvěma omáčkami postup přípravy receptu:

1

Pažitku omyjeme a nakrájíme najemno. V misce ji smícháme se zakysanou a sladkou smetanou a nastrouhaným křenem, omáčku podle chuti osolíme.

2

Petrželovou nať opláchneme a nakrájíme najemno. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme je a oloupeme. Bílky nasekáme najemno, žloutky v misce rozmačkáme a vše smícháme s hořčicí, octem, olejem, 2 lžícemi vody a petrželkou, druhou omáčku mírně opepříme.

3

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. V hrnci přivedeme do varu drůbeží vývar, přilijeme bílé víno a plátky masa vaříme 10 minut na mírném ohni.

4

Uvařené maso rozložíme na servírovací talíře a podáváme s oběma omáčkami. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept