Klobásy s cibulí a mrkví nakyselo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Klobásy s cibulí a mrkví nakyselo
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48043 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 ks | Cibule |
1 špetka | Hřebíček |
4 ks | Klobása bílá |
2 ks | Mrkev kořen |
2 dl | Ocet jablečný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2,5 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 11,3mg |
Draslík | 950,9mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,4mg |
Vitamín E | 4,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hřebíček, Ocet jablečný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása bílá, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Klobásy s cibulí a mrkví nakyselo postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. |
2 | V hrnci ohřejeme zeleninový vývar, přimícháme k němu ocet, bobkový list, hřebíček, pepř a sůl, přisypeme nakrájenou cibuli a mrkev a vše vaříme 10 minut. Potom hrnec sejmeme z ohně a do horkého vývaru vložíme klobásy na 10 minut. |
3 | Teplé klobásy se zeleninou dáme na talíře, zalijeme nepatrně vývarem a podáváme. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo chléb. |