Mušle v paprikové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mušle v paprikové omáčce
Mušle v paprikové omáčce
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 48047 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 kg | Mušle slávky |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Oregano sušené |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
0,5 kg | Paprika sterilovaná |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
0,5 kg | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
2 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 140,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 113,1mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Mušle slávky, Oregano sušené, Paprika mletá sladká, Paprika sterilovaná, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mušle v paprikové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Petrželku omyjeme pod studenou vodou a jemně nasekáme. Nakládané papriky slijeme, necháme v sítu okapat a rozkrájíme na nudličky. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej a nakrájenou cibuli, česnek a petrželku krátce osmahneme. Do hrnce přilijeme bílé víno, přidáme rajčata i s nálevem a rozmačkáme je. Potom ještě přisypeme nakrájenou papriku, podle chuti přidáme oregano, papriku, pepř a sůl, vše promícháme a vaříme na mírném ohni 10 minut. |
3 | Mušle důkladně omyjeme a očistíme pod tekoucí vodou, otevřené vyhodíme a zbylé vložíme do hrnce se zeleninou a společně vaříme dalších 10 minut. |
4 | Na servírovací talíře rozložíme uvařenou zeleninu, na ni mušle, které se při vaření otevřely, a podáváme. |