Jednoduchý recept

Mušle v paprikové omáčce

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 48047
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 kg Mušle slávky
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Oregano sušené
1 špetka Paprika mletá sladká
0,5 kg Paprika sterilovaná
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
0,5 kg Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
2 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 531 kcal
Kilojoule 2 223kJ
9% Sacharidy 33 g
16% Tuky 12 g
169% Sodík 3 g
110% Bílkoviny 62 g

Mušle v paprikové omáčce postup přípravy receptu:

1

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Petrželku omyjeme pod studenou vodou a jemně nasekáme. Nakládané papriky slijeme, necháme v sítu okapat a rozkrájíme na nudličky.

2

V hrnci rozehřejeme olej a nakrájenou cibuli, česnek a petrželku krátce osmahneme. Do hrnce přilijeme bílé víno, přidáme rajčata i s nálevem a rozmačkáme je. Potom ještě přisypeme nakrájenou papriku, podle chuti přidáme oregano, papriku, pepř a sůl, vše promícháme a vaříme na mírném ohni 10 minut.

3

Mušle důkladně omyjeme a očistíme pod tekoucí vodou, otevřené vyhodíme a zbylé vložíme do hrnce se zeleninou a společně vaříme dalších 10 minut.

4

Na servírovací talíře rozložíme uvařenou zeleninu, na ni mušle, které se při vaření otevřely, a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept