Kančí kýta na zázvoru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí kýta na zázvoru
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 48050 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
600 g | Bramborový knedlík |
3 stroužek | Česnek |
300 g | Cibule |
3 g | Jalovec |
1000 g | Kančí kýta |
40 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Masox |
2 g | Nové koření celé |
15 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
250 g | Slanina vepřová |
10 g | Sůl |
1 g | Tymián sušený |
20 g | Zázvor celý |
2 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 36,3mg |
Draslík | 256,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Nové koření celé, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený, Zázvor celý, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bramborový knedlík, Jalovec, Kančí kýta, Máslo čerstvé, Masox, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí kýta na zázvoru postup přípravy receptu:
1 | Kančí kýtu odblaníme, polovinu slaniny nakrájíme na klínky a maso jimi prošpikujeme, zbytek nakrájíme na kostičky, maso osolíme, opepříme, posypeme drceným jalovcem, přidáme nové koření, bobkový list, tymián, nastrouhaný zázvor, polijeme rozpuštěným máslem a necháme chvíli uležet. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, maso vložíme do pekáčku, podlijeme vodou, přihodíme 1 kostku masoxu, přisypeme cibuli, česnek, kostičky slaniny, mletý zázvor a pečeme za občasného podlévání doměkka. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, šťávu vypečeme na tuk, posypeme mletou paprikou, přilijeme vodu, provaříme a dusíme, dokud šťáva nezůstane jen přírodní, voňavá po zázvoru. |
2 | Maso upravíme na talíře, doplníme bramborovým knedlíkem a přelijeme šťávou z pekáčku. |