Jednoduchý recept

Kančí kýta na zázvoru

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 48050
Kategorie: Maso

Ingredience

1 g Bobkový list
600 g Bramborový knedlík
3 stroužek Česnek
300 g Cibule
3 g Jalovec
1000 g Kančí kýta
40 g Máslo čerstvé
1 ks Masox
2 g Nové koření celé
15 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý mletý
250 g Slanina vepřová
10 g Sůl
1 g Tymián sušený
20 g Zázvor celý
2 g Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 654 kcal
Kilojoule 2 734kJ
13% Sacharidy 46 g
41% Tuky 31 g
50% Sodík 997 mg
83% Bílkoviny 47 g

Kančí kýta na zázvoru postup přípravy receptu:

1

Kančí kýtu odblaníme, polovinu slaniny nakrájíme na klínky a maso jimi prošpikujeme, zbytek nakrájíme na kostičky, maso osolíme, opepříme, posypeme drceným jalovcem, přidáme nové koření, bobkový list, tymián, nastrouhaný zázvor, polijeme rozpuštěným máslem a necháme chvíli uležet. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, maso vložíme do pekáčku, podlijeme vodou, přihodíme 1 kostku masoxu, přisypeme cibuli, česnek, kostičky slaniny, mletý zázvor a pečeme za občasného podlévání doměkka. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, šťávu vypečeme na tuk, posypeme mletou paprikou, přilijeme vodu, provaříme a dusíme, dokud šťáva nezůstane jen přírodní, voňavá po zázvoru.

2

Maso upravíme na talíře, doplníme bramborovým knedlíkem a přelijeme šťávou z pekáčku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept