Jednoduchý recept

Kančí kýta na víně s kořenovou zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 48052

Ingredience

1 g Bobkový list
600 g Brambory pečené
100 g Cibule
3 g Jalovec
1000 g Kančí kýta
2 g Nové koření celé
2 g Pepř černý mletý
150 g Slanina vepřová
12 g Sůl
250 ml Víno červené
300 g Zelenina kořenová
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 577 kcal
Kilojoule 2 414kJ
15% Sacharidy 53 g
23% Tuky 17 g
50% Sodík 1 g
78% Bílkoviny 44 g

Kančí kýta na víně s kořenovou zeleninou postup přípravy receptu:

1

Maso z kýty odblaníme, slaninu nakrájíme na klínky a maso jimi prošpikujeme. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, očištěnou kořenovou zeleninu pokrájíme nahrubo.

2

Do masa uděláme několik zářezů, vložíme do pekáčku, přidáme cibuli, celý česnek, kořenovou zeleninu, osolíme, opepříme, okořeníme jalovcem, novým kořením, bobkovým listem, polijeme červeným vínem, zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem, vložíme do trouby a pečeme aspoň 45 minut. Podle potřeby podléváme vodou. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, ze šťávy vyndáme celé koření, šťávu rozmixujeme, plátky masa vrátíme do šťávy, podle potřeby přilijeme červené víno a dopečeme.

3

Jako příloha jsou vhodné pečené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept