Jednoduchý recept

Kuře dušené se zeleninou a růžičkovou kapustou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 48054
Kategorie: Brambory

Ingredience

100 g Anglická slanina
250 g Kapusta růžičková
1 špetka Kmín mletý
1 ks Kuře
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Petržel kořen
1 ks Pórek
1 špetka Sůl
0,3 l Voda pitná
0,3 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

66% Kalorie 1,308 kcal
Kilojoule 5 472kJ
10% Sacharidy 38 g
565% Tuky 424 g
43% Sodík 864 mg
165% Bílkoviny 93 g

Kuře dušené se zeleninou a růžičkovou kapustou postup přípravy receptu:

1

Merkev a petržel oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Pórek omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Růžičkovou kapustu opláchneme vodou. Slaninu nakrájíme na kousky. Kuře omyjeme, osušíme, nakrájíme na 8 dílů a každý opepříme a osolíme.

2

Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a máslo, porce kuřete na něm prudce osmahneme ze všech stran a vyndáme do mísy. Do hrnce pak dáme smažit nakrájenou zeleninu se slaninou, okořeníme kmínem, pepřem a solí a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu, vrátíme zpět porce kuřete a pod pokličkou na mírném ohni 45 minut dusíme. Během dušení občas promícháme a podle potřeby přilijeme vodu nebo vývar.

3

Kuře podáváme společně se zeleninou, poléváme hustým vývarem a můžeme posypat nasekanou natí petrželky nebo pažitkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept