Jednoduchý recept

Pstruh pečený na mandlích

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 48056
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
1 ks Citrony
50 g Mandle
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
800 g Pstruh
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 558 kcal
Kilojoule 2 333kJ
2% Sacharidy 6 g
54% Tuky 40 g
8% Sodík 164 mg
80% Bílkoviny 45 g

Pstruh pečený na mandlích postup přípravy receptu:

1

Citron omyjeme a nakrájíme na kolečka, petrželovou nať opláchneme vodou a nakrájíme na větší kousky. Máslo v hrnku rozpustíme a smícháme s citronovou šťávou. Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme nahrubo.

2

Vykuchané a očištěné pstruhy důkladně omyjeme a osušíme. Zevnitř i zvenku ryby opepříme a osolíme, do břišních dutin dáme plátek citronu a petrželovou nať, potřeme je 1/2 citronového másla a položíme na pečící papír na plechu.

3

Plech vložíme do trouby, předehřáté na 200°C a pstruhy pečeme 10 minut. Poté je obrátíme, znovu potřeme ochuceným máslem, posypeme nakrájenými mandlemi a necháme dalších 10 minut péct.

4

Upečené pstruhy servírujeme ozdobené plátky citronu a petrželovou natí s bramborami, případně se zeleninovým salátem.

Poznámka

Jako přílohu můžeme k pečeným pstruhům podávat i vařenou rýži. Velmi dobře vypadá, když ji servírujeme v kopečcích - hrnek vytřeme máslem, naplníme uvařenou rýží, tu stlačíme a pak vyklopíme na talíř.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept