Pstruh pečený na mandlích - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh pečený na mandlích
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48056 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
50 g | Mandle |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
800 g | Pstruh |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 146,0mg |
Draslík | 860,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 121,8mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,4mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Mandle, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh pečený na mandlích postup přípravy receptu:
1 | Citron omyjeme a nakrájíme na kolečka, petrželovou nať opláchneme vodou a nakrájíme na větší kousky. Máslo v hrnku rozpustíme a smícháme s citronovou šťávou. Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme nahrubo. |
2 | Vykuchané a očištěné pstruhy důkladně omyjeme a osušíme. Zevnitř i zvenku ryby opepříme a osolíme, do břišních dutin dáme plátek citronu a petrželovou nať, potřeme je 1/2 citronového másla a položíme na pečící papír na plechu. |
3 | Plech vložíme do trouby, předehřáté na 200°C a pstruhy pečeme 10 minut. Poté je obrátíme, znovu potřeme ochuceným máslem, posypeme nakrájenými mandlemi a necháme dalších 10 minut péct. |
4 | Upečené pstruhy servírujeme ozdobené plátky citronu a petrželovou natí s bramborami, případně se zeleninovým salátem. |
Poznámka
Jako přílohu můžeme k pečeným pstruhům podávat i vařenou rýži. Velmi dobře vypadá, když ji servírujeme v kopečcích - hrnek vytřeme máslem, naplníme uvařenou rýží, tu stlačíme a pak vyklopíme na talíř.