Masové noky s krémovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masové noky s krémovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48058 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
500 g | Hovězí maso mleté |
1 l | Hovězí vývar základní |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
20 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 228,2mg |
Draslík | 675,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Hovězí maso mleté, Hovězí vývar základní, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masové noky s krémovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, necháme ji krátce osmahnout v pánvi na 1 lžici rozehřátého másla. |
2 | V míse důkladně promícháme mleté maso, vejce, strouhanku a osmaženou cibuli. Směs dochutíme citronovu šťávou, pepřem a solí a vytvarujeme z ní malé noky. |
3 | V hrnci přivedeme do varu vývar a noky v něm 20 minut zvolna vaříme. V jiném hrnci rozehřejeme zbytek másla, osmažíme na něm mouku a postupně přiléváme vývar z hrnce s noky, až vznikne krémovitá omáčka, do které přimícháme smetanu a ještě ji 5 minut necháme vařit. Můžeme ji dochutit citronovu šťávou. |
4 | Uvařené masové noky vložíme do omáčky a necháme 10 minut uležet. Potom je servírujeme na talíře a horké s omáčkou podáváme. |
5 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, posypané nakrájenou pažitkou nebo petrželkou. |