Jednoduchý recept

Masové noky s krémovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 48058
Kategorie: Brambory

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
500 g Hovězí maso mleté
1 l Hovězí vývar základní
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Smetana 12% (konzumní)
20 g Strouhanka
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 416 kcal
Kilojoule 1 741kJ
3% Sacharidy 9 g
33% Tuky 25 g
44% Sodík 876 mg
67% Bílkoviny 38 g

Masové noky s krémovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, necháme ji krátce osmahnout v pánvi na 1 lžici rozehřátého másla.

2

V míse důkladně promícháme mleté maso, vejce, strouhanku a osmaženou cibuli. Směs dochutíme citronovu šťávou, pepřem a solí a vytvarujeme z ní malé noky.

3

V hrnci přivedeme do varu vývar a noky v něm 20 minut zvolna vaříme. V jiném hrnci rozehřejeme zbytek másla, osmažíme na něm mouku a postupně přiléváme vývar z hrnce s noky, až vznikne krémovitá omáčka, do které přimícháme smetanu a ještě ji 5 minut necháme vařit. Můžeme ji dochutit citronovu šťávou.

4

Uvařené masové noky vložíme do omáčky a necháme 10 minut uležet. Potom je servírujeme na talíře a horké s omáčkou podáváme.

5

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, posypané nakrájenou pažitkou nebo petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept