Jednoduchý recept

Kančí maso z udírny

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 200 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 170 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 48060

Ingredience

1 g Bobkový list
150 g Celer bulvový
500 g Chléb konzumní
80 g Cibule
4 g Jalovec
2000 g Kančí maso
100 g Mrkev kořen
3 g Nové koření celé
3 g Pepř černý celý
100 g Petržel kořen
30 g Sůl
200 ml Víno červené
70 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 413 kcal
Kilojoule 1 727kJ
9% Sacharidy 31 g
41% Tuky 31 g
59% Sodík 1 g
86% Bílkoviny 48 g

Kančí maso z udírny postup přípravy receptu:

1

Kančí maso s kostí(nejlépe žebra) odblaníme, omyjeme, osušíme, česnek utřeme se solí a vetřeme do masa. Maso zavěsíme na hák a dáme do udírny cca na 2 hodiny. Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme nahrubo, očistíme mrkev, celer, petržel a pokrájíme na větší kusy. Uzené maso vložíme do pekáče, posypeme cibulí a zeleninou, okořeníme celým pepřem, novým kořením, jalovcem, bobkovým listem, podlijeme troškou vody, vložíme do trouby a pečeme 45 minut. Podle potřeby podléváme. Maso obereme od kosti, naporcujeme, ze šťávy vybereme celé koření a šťávu rozmixujeme. Přilijeme červené víno a podusíme, dokud šťáva nebude hustá tak akorát.

2

Maso se šťávou upravíme na talíře a podáváme s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept