Kančí maso z udírny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 200 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí maso z udírny
Celkový čas: | 200 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 170 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 48060 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
150 g | Celer bulvový |
70 g | Česnek |
500 g | Chléb konzumní |
80 g | Cibule |
4 g | Jalovec |
2000 g | Kančí maso |
100 g | Mrkev kořen |
3 g | Nové koření celé |
3 g | Pepř černý celý |
100 g | Petržel kořen |
30 g | Sůl |
200 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 167,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Kančí maso, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Jalovec, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí maso z udírny postup přípravy receptu:
1 | Kančí maso s kostí(nejlépe žebra) odblaníme, omyjeme, osušíme, česnek utřeme se solí a vetřeme do masa. Maso zavěsíme na hák a dáme do udírny cca na 2 hodiny. Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme nahrubo, očistíme mrkev, celer, petržel a pokrájíme na větší kusy. Uzené maso vložíme do pekáče, posypeme cibulí a zeleninou, okořeníme celým pepřem, novým kořením, jalovcem, bobkovým listem, podlijeme troškou vody, vložíme do trouby a pečeme 45 minut. Podle potřeby podléváme. Maso obereme od kosti, naporcujeme, ze šťávy vybereme celé koření a šťávu rozmixujeme. Přilijeme červené víno a podusíme, dokud šťáva nebude hustá tak akorát. |
2 | Maso se šťávou upravíme na talíře a podáváme s chlebem. |