Daňčí pikantní směs - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Daňčí pikantní směs
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 48061 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Chléb konzumní |
400 g | Cibule |
1000 g | Dančí maso |
20 g | Feferony |
5 g | Kari koření |
50 g | Kečup |
5 g | Koření grilovací |
100 g | Olej slunečnicový |
100 g | Paprika sterilovaná |
3 g | Pepř černý mletý |
150 g | Pórek |
8 g | Sůl |
100 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 141,7mg |
Draslík | 748,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 67,1mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,6mg |
Vitamín E | 6,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Dančí maso, Feferony, Kari koření, Olej slunečnicový, Paprika sterilovaná, Sůl, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Kečup, Koření grilovací, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Daňčí pikantní směs postup přípravy receptu:
1 | Daňčí maso z kýty nakrájíme na nudličky, nakládané papriky scedíme a nakrájíme na proužky, nakládané žampiony nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, pórek na tenká kolečka, feferonku rozřízneme, seškrábneme semínka a zbytek posekáme najemno. Masové nudličky osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením, kari kořením, pokapeme olejem, promícháme, přimícháme cibuli a necháme chvíli uležet. |
2 | Maso vložíme do pánve, přilijeme zbytek oleje, osmahneme, podlijeme troškou vody a dusíme doměkka. Přimícháme papriky, žampiony, pórek, feferonku, přidáme kečup, krátce podusíme a odstavíme. Směs rozdělíme na talíře a podáváme s chlebem. |