Salát z pórku s opraženým chlebem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z pórku s opraženým chlebem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48062 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 krajíc | Chléb toastový |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Šťáva jablečná 100% |
1 špetka | Sůl |
30 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 10,2mg |
Draslík | 537,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,2mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Šťáva jablečná 100% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z pórku s opraženým chlebem postup přípravy receptu:
1 | Pórek omyjeme, rozřízneme na délku a příčně nakrájíme. Do hrnce nalijeme 1 dl vody, přisypeme pórek a pod pokličkou 5 minut dusíme. Paoté hrnec z ohně odstavíme. |
2 | V misce smícháme 2 lžíce oleje a jablečnou šťávu, dochutíme pepřem a solí a smícháme v hrnci s pórkem. |
3 | Rajče omyjeme, nakrájíme nadrobno a přimícháme k pórkové směsi. Chléb nakrájíme na úzké plátky a osmažíme v pánvi na rozehřátém zbylém oleji. |
4 | Pórkový salát rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným parmezánem a opraženými plátky chleba. |